Uzay

Uzay yolculuğuna HAVELSAN imzası

Türk Savunma Sanayii’nin yazılım evi ve simülasyon merkezi HAVELSAN, uzay yolculuğu için önemli bir adım attı. Şirketin Silikon Vadisi’nde bulunan ABD merkezli şirketi Quantum3D tarafından geliştirilen Görüntü Üreteci IDX80, ABD’li ticari uzay yolculuğu şirketi Virgin Galactic’in pilot ve yolcu eğitimlerinde kullanılmaya başlandı.

Quantum3D’nin özgün ürünü olan Mantis simülasyon yazılımının da entegre edildiği IDX80 Görüntü Üreteci ile pilotlar ve yolcular yerden yükseklik ve görüş hattı kesişme noktası testleri gibi görev için kritik öneme sahip fonksiyonları test etme imkanı buluyor. Ayrıca gerçeğe yakın özel efektler, sensörler, hava ve aydınlatma gibi unsurlar ile araca/kokpite aşinalık kazanıyor.

KULLANICI SAYISI ARTIYOR

Quantum3D, IDX80 ürünü için yakın zamanda uzay çalışmaları yapan bir başka şirketten de yeni sipariş aldı.
Yaklaşık 2 ay içinde teslim edilecek yazılım, uzay yolculuğunun simülasyonunda kullanılacak.

IDX80 Görüntü Üreteci sayesinde; sabit kanatlı havacılıktan silahlara ve topçu sistemlerine, denizcilikten otomotiv araştırma, geliştirme ve sürüş simülatörlerine, kara araçlarından sanal gerçekliğe kadar pek çok farklı simülasyon uygulaması hayata geçirilebiliyor.

UZAY YOLCULUĞUNU SİVİLLEŞTİRDİ

İngiliz iş adamı Sir Richard Branson tarafından kurulan Virgin Galactic, insanlı uzay uçuşları yapılması için uzun yıllardır çalışmalar gerçekleştiriyor. İlk ticari seferini Branson’un katılımı ile geçtiğimiz temmuz ayında yapılmıştı. Branson ile birlikte 5 yolcu, VSS Unity adlı uzay aracı ile uçarak uzay turizminde yeni bir sayfa açmıştı.

 

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu