Uzay

Kordsa NASA için Orion kapsülünün balon kumaşlarını imal etti

Dünyanın önde gelen kompozit şirketlerinden biri haline gelen Kordsa’nın sahip olduğu FDI şirketi, NASA için çok amaçlı uzay yolculuklarında kullanılan mürettebat aracı Orion kapsülüne balon kumaşı imal etti. Üretimin ardından balon kumaşları NASA’ya teslim edildi.

NASA’nın uzay yolculukları için geliştirdiği yeni nesil kapsül sistemi olan Orion mürettebat aracı, dört astronot taşıyabiliyor. Lockheed Martin tarafından kumanda kapsülü, Airbus tarafından da servis modülü geliştirilen Orion, Mars, asteroitler ve insani keşfi kolaylaştırmak ve astronot veya malzeme taşınmasında kullanılıyor.

Orion için üretilen balon kumaşı hakkında sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Kordsa, “Yenilikçi teknolojilerimizle yaşamın her alanına dokunuyoruz! Şirketimiz FDI’ın NASA’nın insanlı uçuşlarında kullanılacak Orion kapsülünün balonlarının kumaşlarını üretmesinden büyük mutluluk duyuyoruz! Bizi bekleyen heyecan dolu gelecek için en son teknolojilerimizle yaşamı güçlendirmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu