Uzay

Havacılıktan sonra Ukrayna ile uzayda iş birliği

Son yıllarda Türkiye ve Ukrayna arasında artan havacılık konusundaki iş birliği uzayda da devam ediyor. Ukrayna’ya resmi bir ziyarette bulunan Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım ve ekibi görüşmelerde bulundu. Hüseyin Yıldırım, Ukrayna’nın Stratejik Endüstrilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Oleg Uruskiy arasında uzay konusunda yapılacak iş birliği konuşuldu.

Ukrayna Bakanlar Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, Ukrayna ve Türkiye, uzay endüstrilerinin ortak programlar geliştirmek amacıyla işbirliğini artırması konusunda anlaştı. Konu Uruskiy ve Yıldırım arasında gerçekleştirilen görüşmenin başlıca teması oldu.

Ukrayna’ya ziyarette bulunan Türk heyet, Ukrayna Uzay Ajansı’nın ana yapılarındaki olanakları görme imkanı buldu, ayrıca uydu ve roket tasarımcısı Dnyeper’deki Yujnoe Tasarım Ofisi’ni ve YujMaş fabrikasını gezdi.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Sanırım Ukrayna ordusunun NATO standartlarına uygun bir hale getirme görevi verildi bize ve bunun karşılığında Ukrayna’dan azami çıkar sağlanmaya çalışılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu