Haberler

İGA işaret dilinde kendi işaretini arıyor

İGA, İstanbul Havalimanı’nın sadece bir havalimanı olmasından öte aynı zamanda bir yaşam alanı olarak anılması adına çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yaklaşımla her bireye eşit yaklaşan ve projeler geliştiren İGA, İstanbul Havalimanı’nda işaret dili ile hizmet veren bir çok hizmet sunuyor.

Bu kapsamda; dijital danışma kiosku, mobil uygulama ve web sitesinde işaret dili ile hizmet verilen görüntülü çağrı merkezinin yanında güvenlik, danışma ve özel hizmet noktalarında işaret dili eğitimi alan özel eğitimli personellere de istihdam sağlanıyor.

İşaret dili konusunda farkındalık oluşturmak, tüm kullanıcıları sürece dahil ederek işaret adını belirlemek adına da İstanbul Havalimanı İşaret Dilinde, kendi işaretini arıyor.

16 Ağustos – 31 Ağustos tarihleri arasında başvuruların yapılacağı “İstanbul Havalimanı İşaret Dilinde İşaretini Arıyor” yarışmasının amacı; ulusal/uluslararası erişilebilir iletişime ve “İGA Yanımda” çatısı altında hayata geçen erişilebilirlik ve farkındalık çalışmalarına dikkat çekmek.

 

“İstanbul Havalimanı İşaret Dilinde İşaretini Arıyor” yarışmasına herkes ücretsiz olarak katılım sağlayabiliyor.

1 – 12 Eylül tarihleri arasında yarışmada öneri videoları komisyonla beraber değerlendirilirken, sona kalan 3 işaret için 13 Eylül – 21 Eylül aralığında halk oylaması gerçekleştirilecek.

“İstanbul Havalimanı İşaret Dilinde İşaretini Arıyor” yarışmasının değerlendirme komisyonunda; Dünya Sağırlar Turizm ve Medya Federasyonu Başkanı Veysel Gürsoy Çelik, Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mesut Öztürk, Sinan Bilgiç, Ersan Yücel, “The International Chess Committee of the Deaf ICDD” Balkanlar Sorumlusu ve Komite Üyesi Dragon Moldovanovic, Yapımcı / İşaret Dili Tercümanı Nurben Kendirli, Yönetmen / Senarist Suat Emuce yer alıyor.

23 Eylül’de sonuçlanacak olan yarışmanın galibi, 5.000 TL değerinde online alışveriş sitesi hediye çekini almaya hak kazanacak.

“İstanbul Havalimanı İşaret Dilinde İşaretini Arıyor” yarışmasıyla ilgili detaylı bilgi almak için www.signofist.com adresi ziyaret edilebiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu