HaberlerHavayollarıUçuş Tüyoları

THY önümüzdeki yıllarda hangi hatları açacak?

Uluslararası uçuş nokta sayısı açısından dünyanın en çok kentine uçan havayolu olan Türk Hava Yolları, yeni uçuş noktalarını belirledi.

Buna göre Amerika kıtasında Detroit, Denver, Orlando, Lima, Santiago ve Rio de Janeiro uçuşları başlayacak. THY bu yıl ve geçen yıl ABD’de Seattle, Newark, Dallas ve Kanada’da Vancouver’a uçmaya başlamıştı.

THY ABD kıtasında halen 23 noktaya sefer düzenliyor.

Avrupa hatları

Avrupa’da uçuş yapılacak noktalar ise Bergen, Glasgow, Iasi, Katowice, Nantes, Newcastle ve Timisoara olacak. THY şu anda Avrupa’da 121 kente bağlantı sunuyor.

Ortadoğu için planlar arasında Abha ve Salalah seferleri var. Afrika’da kıta dışından en fazla uçuş yapan şirket haline gelen THY’nin planladığı hatlar ise Aswan, Brazzaville, Hargeisa, Lome, Monrovia, Port Sudan ve Windhoek. Ortadoğu’da uçulan nokta sayısı 38, Afrika’da ise 62.

Uzun zamandır planlaması yapılan Avustralya hattında ise ilk uçuş noktaları Sydney ve Melbourne olacak. THY, Vietnam hattında yakaladığı başarıyı Kamboçya’da Phnom Penh ile sürdürmeyi öngörüyor.

Uzakdoğu ve Asya’da toplam uçuş nokta sayısı 47.

Asya’da ise Kazakistan’da Atyrau, Japonya’da Osaka planlamaya alınmış durumda. 

Bayburt ve Yozgat

Türk Hava Yolları, iç hatlar için Bayburt ile Yozgat’a sefer yapacak. Halen havalimanı inşaatları devam eden iki şehrimizde THY’nin gözü Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde. 

Bayburt Havalimanı için açılış tarihi 2020’den bu yana bekleniyor. En son Adil Karaismailoğlu’nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sırasında yapılan açıklamada Mart 2023 tarihi telaffuz edilmişti. Ancak Bayburt’a 47 kilometre uzaklıkta Gümüşhane’nin Köse İlçesi Salyazı Köyü sınırları içerisinde inşa edilen havalimanı için bekleyiş sürüyor.

Yozgat Havalimanı için temel atma 2018’de gerçekleştirilmişti. Halen inşaat çalışmaları önemli ölçüde tamamlandı. 

Yozgat şehir merkezine 15 km mesafede Deremumlu ve Fakıbeyli mevkiinde yapılan havalimanının bu yıl içinde faaliyete geçmesi bekleniyor.

Halen THY, Amerika’

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu