Kariyer

İSG’nin CEO’su Ersel Göral istifa etti

İstanbul Sabiha Havalimanı terminal işletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral sürpriz bir kararla görevinden istifa etti. Personele veda mesajı gönderen Göral, istifa kararını koronavirüs salgını ortasında organizasyon değişikliğine gidilmesi nedeniyle aldığını açıkladı.

Ersel Göral, “Hepinizin bildiği gibi Yönetim Kurulumuz geçen sene ani bir kararla organizasyon yapımında bir değişikliğe gitti. Bana sorarsanız bu karar hem salgının tam ortasında alınmış olması nedeniyle çok zamansızdı, hem bir çok açıdan bizim yapımına elverişli değildi, hem de yakaladığımız başarı ivmesini yavaşlatacak bir unsurdu. Uygulama esnasında da bu uyumsuzluğun güne veya işimize olumsuz yansımasını defalarca kere şahit olduk, oluyoruz. Bunları düzeltmek istediysem de yönetim bu karardan ödün vermek istemedi.

Bu karara elbette ki saygı duyuyorum. Ama öte yandan da mevcut görevimi ifa etme gayretimin bana ve şirketimize bu noktadan sonra bir katkı sağlamayacağı kanaatindeyim. Bu nedenle görevimi – üzülerek de olsa- bırakma kararı aldım. Sizlerin de bu kararımı destekleyeceğinizden ve bana bu süreçte hak vereceğinizden en küçük bir şüphem yok” dedi.

HAVACILIK SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMAYA 1993’DE BAŞLADI

49 yaşındaki Ersel Göral, lise öğrenimini Kadıköy Anadolu Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’ne girdikten sonra havacılık sektöründe çalışmaya 1993’te çalışmaya başladı.

TAV Havalimanları Holding’te Atatürk Havalimanı işletme genel müdür yardımcılığı, Tiflis, Batum ve Tunus’ta TAV’ın işlettiği havalimanlarında genel müdürlük görevinde bulundu. 2011’de Antalya Havalimanı’nın genel müdürlüğüne geçen Göral, 2015’te İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’ya geçti. İGA şirketinde CAIO (Entegrasyondan Sorumlu Üst Yönetici) oldu. Eylül 2017’de de Sabiha Gökçen Havalimanı Terminal İşletmecisi İSG’ye CEO olarak geçti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu