Haberler

İngiltere’de tarihi sıcaklık; uçak pisti eridi

40.2 dereceyle tarihinin hava sıcaklığı rekorunu kıran İngiltere’de hayat felç olmuş durumda. Bugün ülke genelinde yaklaşık 171 okul kapandı, hastaneler acil olmayan operasyonlarını ertelediğini duyurdu. Ulaşım hizmetlerinde aksama ve gecikmeler yaşanırken Luton Havalimanı’ndaki bir pist aşırı sıcakların nedeniyle kapatıldı. Tren raylarının da sıcak havadan büküldüğü ve bazı seferlerin yapılamadığı öğrenildi.

İngiltere’de bugün hava sıcaklığı 40.2 dereceyle rekor kırdı. Bu sıcaklığın Surrey bölgesindeki Charlwood kentinde ölçüldüğü açıklandı. İngiltere’de daha önce tarihin en yüksek hava sıcaklığı 2019 yılında Cambridge kentinde kaydedilmişti. O dönemde sıcaklık 38,7 dereceyi görmüştü.

ULAŞIM FELÇ

The Telegraph gazetesinde yer alan habere göre Birleşik Krallık genelindeki 12.800 ulaşım hizmetinden yaklaşık 2 bini, 30 dakikadan fazla gecikti bir kısmı ise tamamen iptal edildi.

ASFALT ERİDİ, PİST KAPATILDI

Londra’da yer alan Luton Havalimanı’ndaki bir pist, aşırı sıcakların asfaltı eritmesi nedeniyle kapatıldı. Sahadaki mühendisler devreye girerek asfaltı onardı. Pist yaklaşık 1 saat sonra yeniden kullanıma açıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu