Fuar

HAVELSAN’dan Malezya’da yeni anlaşmalar

Türk savunma sanayinin öncülerinden HAVELSAN, Malezya’da düzenlenen Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Havacılık Fuarı’nda (LIMA 2023) birçok iş birliğine imza attı.

HAVELSAN, Asya- Pasifik Bölgesi’nin en geniş çaplı savunma fuarlarından LIMA 2023’te yerini aldı.

HAVELSAN standını ziyaret eden Malezya Başbakanı Enver İbrahim, şirkete ait ürünleri inceledi, bilgi aldı.

Öte yandan HAVELSAN, fuarda bir dizi iş birliğine de imza attı. İş birlikleri kapsamında; HAVELSAN ve Ventura IOT Sdn Bhd arasında, kritik altyapı ve tesis güvenliği alanlarında anlaşması imzalandı. İmza törenine Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Serdar Demirel ile Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel de katıldı.

HAVELSAN ve G7 Aerospace Sdn Bhd arasında ise Hava Kuvvetleri’ne yönelik projelerde iş birliğine yönelik mutabakat zaptı da imzalandı.

HAVELSAN ve Malezya Milli Savunma Üniversitesi arasında da komuta kontrol, simülasyon sistemleri ve siber güvenlik alanlarında iş birliğine yönelik anlaşma imzalandı.

‘Malezya’da 3 anlaşma imzaladık’

Anlaşmalara ilişkin HAVELSAN tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“LIMA 2023 Fuarında Malezya Başbakanı Sayın Dato’ Seri Anwar İbrahim’in de katılımıyla Ventura şirketi ile anayurt güvenliği alanında iş birliği anlaşması imzaladık. Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ve Genel Müdürümüz Dr. Mehmet Akif Nacar’ın da katıldığı özel toplantıda Malezya Başbakanı İbrahim’e teknolojilerimiz hakkında bilgi verdik. G7 Aerospace Sdn Bhd şirketiyle de Malezya Hava Kuvvetlerine yönelik projelerde iş birliği için MOU imzaladık. Komuta kontrol teknolojileri, simulasyon sistemleri ve siber güvenlik alanında iş birliğine yönelik anlaşmayı ise Malezya Milli Savunma Üniversitesi ile imzaladık.”

‘Güneydoğu Asya bölgesinden çok şey bekliyoruz’

Güneydoğu Asya bölgesinden çok şey beklediklerini belirten HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, “Sadece Malezya değil, Endonezya, Filipinler ve diğer ülkeler iş birliği yapabileceğimiz dost ve müttefiklerimiz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu