Haberler

THY’de kim genel müdür olacak?

Türk Hava Yolları’nda genel kurul 29 Mart’ta yapılacak. Gözler genel müdürlük koltuğunda. 29 Mart’tan sonra THY’de göreve Bilal Ekşi mi devam edecek yoksa yeni bir isim mi gelecek?

İlker Aycı’nın istifasından sonra THY’yi çok iyi tanıyan, uzun yıllardır yönetimde olan bir isim Ahmet Bolat Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atanmıştı. Bolat kısa sürede neşteri gerekli noktalara vurmaya başladı. İlker Aycı döneminde kangren olan noktalarda kan akışı tekrar başladı. 

Ama yeni yönetimin en büyük sınavı çıkan Ukrayna Savaşı oldu. THY bu karanlık ortamda soruna bulaşmadan uçmaya, ayakta kalmanın peşinde. Doğru olan da bu.

Şimdi THY’nin önünde 29 Mart’taki genel kurul var. Genel kurul için ortaya atılan iddialardan biri Genel Müdür değişikliği. Uzun süredir İlker Aycı döneminde her türlü engellemeye rağmen işini yapan, salgında şirkette yatıp kalkan Bilal Ekşi görevi bırakabilir.

Murat Şeker’in adı geçiyor

Eğer bu değişiklik olursa Genel Müdür adayları arasında Murat Şeker’in adı geçiyor. Şeker, 2016’dan bu yana THY’nin finansının başında. Şirketi iyi tanıyor. Murat Şeker, geçen yıl, aynı zamanda Yönetim Kurulu Üyesi olmuştu.

Gözler THY’de. 29 Mart’ta yönetimde bir değişiklik olacak mı?

“Sayın Cumhurbaşkanım, lütfen kemerinizi bağlayın”

Tokat mevcut meydanın hemen yanında, daha uzun piste sahip, terminal binalı yeni bir meydana kavuştu. Havalimanına ilk inişi kokpitinde gözlemci pilot koltuğunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oturduğu uçak yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pilotlarla pist uzunluğu sohbeti de yayınlanan videoda oldukça ses getirdi. Bu sohbet sırasında Cumhurbaşkanı gözlemci koltuğunda oturmuştu. Bel tarafındaki kemeri göremedim ama Cumhurbaşkanının omuz kemerleri bağlı değildi. Uçak inmiş, taksi yapıyordu. Yani durmadığı için henüz uçuş tamamlanmamıştı. 

Buradan küçük bir uyarı yapmamızda fayda var: 

“Sayın Cumhurbaşkanım, lütfen kemerinizi bağlayın. Ani bir fren, beklenmedik bir gelişme, kemer bağlanmadığında ciddi yaralanmalara neden olabilir. Uçaklar inerken-kalkarken yolculara kemer zorunluluğu bu yüzden getirilmiştir. Hatta pilotlar ve kabin memurları otururken sadece bel kemeri değil, omuz kemerlerini de bağlarlar. Bir kazada bağlı kemer sizleri hayatta tutar”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu