HaberlerKargo

THY kargoya geçecek en az 400 pilot arıyor

Ayrı bir şirket haline gelen Türk Hava Yolları Kargo-Turkish Cargo, THY filosundaki kargo uçakları Boeing 777F ve Airbus A330F’leri alarak kendine özel bir filo kuruyor. Ayrı bir şirket haline gelmesinden sonra da THY Kargo pilot alımı için halen THY’de 777 ve A330 filosunda görev yapan pilotlara çağrıda bulundu.

Yollanan mektupta Turkish Cargo’nun dünyanın önde gelen 3 büyük kargo taşıyıcısından biri olduğu belirtilerek kaptan ve ikinci pilot konusunda alım yapılacağı ifade edildi. 

En az 400 pilot alımı hedefleniyor

Turkish Cargo, uçak başına ortalama 5 ekip (her ekip uzun uçuşlar için 3 pilot) yaklaşık 400-450 civarında pilot  alımı gerçekleştirecek.

Geçişi gerçekleştirecek pilotlar, mevcut ücret ve sosyal-özlük hakları (bilet, öncelik sıralaması, upgrade, kıdem, kademe, emeklilik vb.) koruyarak yeni şirkete geçebilecek bilgisi verildi.

Kargoya geçecek pilotlarla iki yıllık sözleşme yapılacak. Sonrasında pilotlar tekrar yolcu operasyonuna dönebilecek.

Filoda 25 kargo uçağı var

Halen Turkish Cargo filosunda toplam 25 adet kargo uçağı bulunuyor. Ek olarak çeşitli havayollarından kiralınmış kargo uçakları da THY adına uçuyor. Kargo uçaklarının yanı sıra Turkish Cargo, THY yolcu uçaklarının kargo bölümlerinden de yararlanıyor.

Hava yoluyla taşınan kargo tonajının kat edilen kilometreye çarpımıyla elde edilen Freight Tonne Kilometres (FTK) verilerine göre milli şirket, 2021 haziran ayında yüzde 5,7 pazar payıyla en iyi 25 hava kargo taşıyıcısı arasında en yüksek büyüme oranını gerçekleştirdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu