Eğitim

Aero L-39NG ilk uçuşa hazır

Çek üretici Aero Vodochody (Aero) tarafından geliştirilen L-39NG, tip sertifikasını aldı. Aero L-39NG Eğitim Uçağı için yeni alınan sınırsız tip sertifikası, uçağın küresel pazara çıkabilmesi için temel gereksinim olarak biliniyor. İlk seri üretim L-39NG’nin, 2022’nin sonunda uçması bekleniyor. Aero, kısa süre önce düzenlenen Farnborough Airshow’da potansiyel müşterilerle görüşmeler başladı.

Aero L-39NG’nin, modern hava kuvvetleri pilotlarının tam ölçekli eğitimi için modern, verimli ve etkili bir jet eğitim uçağı olması planlanıyor. Uçak, dünya çapında binlerce profesyonel pilotu eğitmek için kullanılan L-39C’nin halefi olarak biliniyor.

SavunmaSanayiST’de yer alan haberde; Çek L-39NG Jet Eğitim Uçağı, en son üretim teknolojilerini ve modern ekipmanları kullanıyot. Uçağın aviyonikleri, dördüncü ve beşinci nesil jetlerin pilotlarının eğitimi için uygun olarak seçildi.

Aero’nun Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Filip Kulštrunk, “L-39NG seri üretimi tüm hızıyla devam ediyor. İmzalamış olduğumuz sözleşmeler ve eğitim uçağımıza olan yoğun ilgi ile üretim kapasitemiz en az 2025 yılına kadar kullanılacak. Şu an itibariyle Aero, L-39NG’yi Avrupa, Afrika ve Asya’daki birçok müşteriye teslim etmek için ileri görüşmelerde bulunuyor. Ayrıca, İngiltere’de kısa süre önce tamamlanan Farnborough Air Show’da potansiyel müşteriler ve ortaklarla yeni diyaloglar başladı.

İtalya, Güney Kore veya ABD’deki rakiplerle karşılaştırıldığında, L-39NG çok uygun fiyatlı ve hepsinden önemlisi modern hava kuvvetleri için uzun vadeli güvenilir çok amaçlı bir çözüm. Tamamen yeni tasarım öğeleri, L-39NG’nin, özellikle iletişim ve aviyonik sistemleri düzeyinde müşteri gereksinimlerine göre sürekli olarak yükseltilmesi, bugün ulusal hava kuvvetleri ile başarılı bir uzun vadeli iş birliği için kritik önem taşıyor.” ifadelerinde bulundu.

Aero L-39NG’nin sertifikasyonu, birkaç aşamada beş yıldan fazla süren geliştirme ve testlerin sonucudur. Tip sertifikası, uçağın geçerli tüm havacılık düzenlemeleri ve standartlarına uygun olarak geliştirildiğini ve dolayısıyla standart uçuş operasyonları için güvenli olduğunu doğrular. Bu türden yeni üretilmiş herhangi bir hava aracına otomatik olarak geçerli bir Uçuşa Elverişlilik Sertifikası verilebilir, bir tescil işareti atanabilir ve Hava Sicilinde listelenebilir.

L-39NG sertifikası Askeri Havacılık Otoritesi (MAA-CZE) tarafından verildi ve bu nedenle Avrupa Birliği ve NATO içindeki tüm gereksinimler ve sistemlerle tamamen uyumludur. Sertifikanın herhangi bir zaman kısıtlaması yoktur ve L-39NG’nin tüm üretim ömrü boyunca geçerli.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu