Haberler

THY Genel Müdür Yardımcısı Akif Konar Turkcell’e geçti

Türk Hava Yolları’nda 8 yıldır genel müdür yardımcılığı görevinde bulunan M. Akif Konar, Turkcell’e transfer oldu. Konar’ın yeni görevi Turkcell Strateji Genel Müdür Yardımcılığı oldu.

M. Akif Konar, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İşletme Fakültesi İşletme Mühendisliği bölümünden 1995 yılında mezun oldu. 1997’de İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İşletme Mühendisliği bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı.

1995-2004 yılları arasında sırasıyla Belbim A.Ş.’de Uzman, Vestel Şirketler Grubu’nda Uygulama Uzmanı, Opet Petrolcülük A.Ş.’de Sistem Geliştirme Müdürü olarak çalıştı.

M. Akif Konar, Türk Hava Yolları’nda 2004 yılında göreve başladı. 2006’ya kadar THY Teknik Genel Müdür Yardımcılığı’nda Üretim Planlama Müdürlüğü ve Yatırım Planlama ve Projeler Müdürlüğü, ardından Amerika ve Uzakdoğu Bölge Müdürü, 2007 yılında Üretim Planlama Başkanlığı görevine getirildi. 2010 yılında Pazarlama ve Satış Başkanı (1.Bölge) olan Konar, Orta Avrupa, Doğu Avrupa ve Balkanlar, Orta Doğu ve Türkiye iç hatlarının yönetimini yapmıştır.

Nisan 2013 itibariyle Genel Müdür Yardımcısı (Ticari) olarak atanan Konar; Yer İşletme Başkanlığı, İstanbul İstasyon Başkanlığı, İkram ve Uçak İçi Ürünler Başkanlığı ve Bölgesel Uçuşlar (AnadoluJet) Başkanlığı’ndan sorumluydu.

2010-2013 yıllarında SunExpress’te Denetim Kurulu üyesi olarak görev yapmış olan Konar, 2014-2015 yıllarında aynı şirketin Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürüttü. 2018 yılından itibaren TCI Kabin İçi Sistemleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktaydı. Evli ve iki çocuk babası olan Konar, İngilizce biliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu