Haberler

THK Kayyum Başkanı Aşçı istifa etti

THK’yı kayyum adına yöneten Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı istifa etti. Üç yıldır bu görevde olan eski bakan Aşçı’nın istifanın ardında yangın söndürme uçakları tartışması yatıyor.

Ak Parti’de bir dönem bakanlık da yaan Aşçı, Türk Hava Kurumu’nun kötü yönetim nedeniyle mali darboğaza girmesi sonrasında kayyum atanmasıyla yönetime gelmişti. Ciddi borç, kitlenen THK-Orman Bakanlığı arasındaki yangın söndürme uçak krizi sonrasında Cenap Aşçı istifa kararı aldı.

Aşçı geçtiğimiz hafta kurumuda düzenlediği basın toplantısında 3 yılda yaşanan süreci özetleyen bir basın toplantısı yapmıştı. İstifanın bu toplantı arkasından gelmesi dikkat çekti.

BAKANLIKLA SÜRTÜŞME

Geçtiğimiz aylarda yaşanan büyük orman yangınlarında Cenap Aşçı THK envanterinde bulunan 6 CL-215 uçağının 4 milyon dolara uçabilir hale gelebileceğini açıklamıştı. Ancak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli THK uçaklarının ‘hurda’ olduğunu iddia etmiş ve istemediklerini belirtmişti.

Kamuoyunun çözüm beklerken Aşçı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı toplantı da hükümet tarafında rahatsızlığa neden olmuştu.

UÇAK ALIMINDA PROJE SAVUNMA SANAYİ BAŞKANLIĞI’NDA

Ülkemize kalıcı yangın söndürme uçağı kazandırılması için halen proje Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından sürdürülüyor. En son IDEF 2021 Fuarı’nda Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, çalışmalarda önemli bir aşama kaydedildiğini ifade etmişti. Bu projenin bir an önce tamamlanı alım için anlaşma yapılması büyük önem taşıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu