GösteriHava Kuvvetleri

Fil değil, ‘Mamut Yürüyüşü’ için bir araya geldiler

Güney Kore Cumhuriyeti’nde, Osan Hava Üssü’nde 40 adet F-16C/D Fighting Falcon tipi savaş uçağı, 12 adet A-10C Thunderbolt II yakın hava desteği uçağı, 2 adet U-2S Dragon Lady yüksek irtifa keşif uçağı ve 3 C-12 Huron özel görev uçağı ile 5 Mayıs’ta gerçekleştirilen ‘Mamut Yürüyüşü’ için bir araya geldi.

Osan Hava Üssü’nde 5 Mayıs’ta gerçekleştirilen ‘Mamut Yürüyüşü’ için tam 57 uçak birlikte taksi yaptı.

OS ve WP kodlu uçaklar da dahil olmak üzere, ‘Mamut Yürüyüşü’ etkinliği için bir araya gelen çok sayıda uçak, geçen 5 Mayıs’ta bu etkinliği yaptı.

Fil yürüyüşü nedir?

Eskiden ordular için filler süvarilerle birlikte hem yüklerin taşınması hem de güç gösterisi açısından önemli bir yere sahipti. İskender’den Timur’a kadar bir çok hükümdar ordularında filleri kullandı. Filler askeri stratejide önemli bir yere sahip oldu.

Günümüzde ise fil yürüyüşü tabiri, bir tehlikeye karşı uçakların tam mühimmatlı bir şekilde belli düzene göre kalkışa hazır pozisyona geçmesine denilmekte. Verilen alarm ile birlikte uçaklara takılan mühimmat ile pilotlar dakikalar içinde havalanacak şekilde hazır olarak piste taksi yapıyor.

Bu harekat aşamaları fotoğraflanarak veya videoya çekilerek aslında görüntüler işin psikolojik savaş tarafında da kullanılıyor.

Yürüyüşün detayları

Görüntüler, hem Güney Kore hem de ABD askeri yetkilileri tarafından paylaşıldı:

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu