Savunma

Su-25’e TÜBİTAK- SAGE ‘KGK-82’ entegrasyonu

Azerbaycan ordusuna ait Su-25 savaş uçağına, TÜBİTAK- SAGE imalatı Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) entegrasyonu yapıldı. Su-25, daha uzaktan ve daha hassas vurabilecek.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki savunma sanayii ilişkileri, her geçen gün artıyor. Son olarak; Azerbaycan’a ait Sovyet üretimi Su-25 savaş uçağına, TÜBİTAK-SAGE tarafından geliştirilen Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) entegre edildi.

Kanatlı Güdüm Kiti entegre edilen Su-25 savaş uçağı, Anadolu Kartalı Tatbikatı sırasında havacılık fotoğrafçılarına poz verdi. Su-25’lere daha önce de Lazer Güdüm Kiti (LGK) entegrasyonu gerçekleştirilmişti. Türkiye, Azerbaycan’a ait savaş uçaklarını daha uzun menzilli ve hassas güdümlü mühimmat entegre etmeye devam ediyor. Aynı zamanda entegre edilen mühimmatlar, NATO standardında bulunuyorlar.

SavunmaSanayiST.com’un edindiği bilgilere göre; ilerleyen süreçte Azerbaycan’ın, Türkiye’den SOM Seyir Füzesi de tedarik etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

TÜBİTAK-SAGE tarafından geliştirilen Kanatlı Güdüm Kiti (KGK); mevcut güdümsüz 500lb’lik MK-82 ve 1000lb’lik MK-83 genel maksat bombalarını, havadan karaya uzun menzilli akıllı mühimmatlara çeviren kanatlı bir güdüm kiti.

KGK sayesinde MK-82 ve MK-83 bombalarına, her tür hava koşulunda hassas vuruş yeteneği kazandırılmaktadır. Bu sayede uçakların tehlikeli bölgelere yaklaşmadan, güvenli bir şekilde görevlerini tamamlamalarını sağlanmaktadır. Türk Hava Kuvvetlerine teslimatları devam etmekte olan KGK’nın, Hv.K.K.lığı envanterinde girmeden önce kullanılan muadili, ABD üretimi AGM-154 JSOW’dur.

Genel Özellikler

Açılır kanat bütünü ile uzun menzil

Tüm hava şartlarında gece gündüz görev yapabilme

Tümleşik ANS/KKS (İng. INS/GPS şifreli yazılım desteği) hassas vuruş kabiliyeti

F-16C Blok 40 ve F 4E / 2020 savaş uçaklarına uyumluluk

Seçilebilir vuruş açısı

Fırsat hedeflerine taarruz

Yol noktası takip edebilme

MIL STD 1760 uyumluluğu

Artırılmış Menzil

KGK Yüksek irtifadan atıldığında azami 60 deniz mili (110km+), düşük irtifadan atıldığında ise azami 20 deniz mili (37km+) menzile ulaşabilmekte.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu