HaberlerHavalimanları

Giriş-çıkışlara dikkat!

Havalimanı giriş-çıkışlarında ek güvenlik tedbirlerinin alınması ve mevcut uygulamaların da artırılması için Uçak Teknisyenleri Derneği (UTED) bir açıklama yaptı. Bulaşıcı virüse dikkat çeken UTED, ilaçlamanın yeterli olmayacağının altını çizdi: 

“UTED Yönetim Kurulu olarak yaşanan salgın hastalık nedeniyle tüm ilgilileri havacılık emekçileri için göreve davet ediyoruz…

Bilindiği üzere tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgın hastalığı ülkemizi ve havacılık alanındaki şirketlerimizi de olumsuz etkilemektedir. Bu sorunun da üstesinden geleceğimize ve #BirlikteBaşaracağız söylemine yürekten inanıyoruz.

Bu süreçte tüm havacılık emekçileri kargo operasyonlarının ve uçak bakımlarının kesintiye uğramadan devam etmesi için yarı zamanlı da olsa görevlerine devam etmektedir. Bu esnada da özellikle havalimanı giriş kapılarında Covid-19 bulaşıcı hastalığına maruz kalma riskleri bulunmaktadır. Bu alanların belirli aralıklarla ilaçlandığı bilinmektedir.

Ancak, havalimanı giriş kapılarındaki eşya kutuları sürekli kullanılmaktadır. Bu nedenle yalnızca ilaçlamanın yeterli olmadığını düşünüyoruz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu