Haberler

Tahliye uçuşuna Kazakistan izin vermedi

Türk Hava Yolları’nın (THY) Kazakistan’da tarifeli uçuş yaptığı Nur-Sultan, Almatı, Türkistan ve Aktav seferleri 9 Ocak’a kadar iptal edilmişti. Uçuşların durdurulmasının ardından Almatı’da yatı görevinde olan hem THY’nin hem de diğer Türk hava yolu şirketlerinin yaklaşık 75 uçuş personeli ülkede mahsur kalmıştı.

THY ekiplerin Türkiye’ye getirilmesi için özel bir tahliye seferi planlandı. Airporthaber.com sitesinin haberine göre Kazakistan Sivil Havacılık Dairesi tarafından yolcu uçağı için uçuş izni verilmediği ve tahliye uçuşunun ertelendiği öğrenildi.

Normal şartlarda TC-JYB kuyruk tescilli Boeing 737-900ER tipi yolcu uçağının dün Almatı’ya gitmesi ve Kazakistan’da mahsur kalan ekipleri Türkiye’ye getirmesi bekleniyordu.

Tahliye uçuşu için izin konusunda Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin de devrede olduğu ve izinlerin alınır alınmaz tahliye uçuşununu gerçekleşeceği ifade edildi.

Ekiplerin sağlık durumu iyi

Kazakistan’da mahsur kalan ekiplerinin sağlık durumlarının iyi olduğu ve otel dışına çıkmamaları konusunda uyarıldığı belirtildi.

Öte yandan Almatı Havalimanı’na sadece kargo uçaklarının iniş kalkışına izin verilirken, İlker Aycı ve eşini getiren TC-JDR kuyruk tescilli kargo uçağı bugün İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan havalanarak TK6516 sefer sayılı uçuşu gerçekleştirmek üzere hareket etti.

İlker Aycı ve eşini taşıyan kargo uçağı Atatürk Havalimanına indi

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu