Sportif Havacılık

İnönü Belediyesi’nden açıklama var

Havacılık medyası tarafından dün gündeme getirilen Eskişehir İnönü’deki Türk Hava Kurumu Eğitim Merkezi pistleri etrafındaki yapılaşma ve belediyenin çocuk parkı yapmak üzere planör pist başı arazisini kamulaştırma adımı arkasından İnönü Belediyesi bir açıklama yaptı.

İnönü Belediyesi’nin Facebook sayfasından yapılan duyuruya göre belediyenin herhangi bir imar değişikliği yapmadığına dikkat çekildi. Ayrıca belediye, 29 pist başına yapılacak villalar için de “Satış bilgisi tarafımıza gelmemiştir” dendi. 

İŞTE O AÇIKLAMA

“Yerel Basın, Sosyal Medya ve Emlak Satış Sitelerinde çıkan ilçemiz Türk Hava Kurumu (THK) kampı yanındaki arsalar ile ilgili asılsız haber ve iddialara binaen Belediyemiz tarafından açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

1- Belediyemizde 1976 yılında yapılan imar planlarından sonra herhangi bir imar plan değişikliği yapılmamıştır.

2- Söz konusu alanlarla ilgili belediyemize herhangi bir inşaat izni veya buna benzer izinler için başvuru yapılmamıştır.

3- Söz konusu alanlarla ilgili hiçbir satış bilgisi tarafımıza gelmemiştir. Satıştan kaynaklanan hiçbir beyan müracaatı da yapılmamıştır.

4- Sosyal medya ve basında çıkan bu tür asılsız iddia ve haberlere vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve inanmamaları önemle duyurulur.

5- Konu ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımızın bilgi edinme kanunu hükümlerine göre Belediyemize müracaat etmeleri rica olunur”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu