Savunma

Azerbaycan Ermenistan’ın S-300’ünü vurdu

Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’ni ait birlikler, Azerbaycan sınırısında yer alan Daşkesen, Kelbecer ve Laçın bölgelerinde yoğun çaptı provokasyonlara başlada. Ermeni güçlerinin saldırısına Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri hızla karşılık verdi. Ermenistan’a ait iki S-300 bataryası TB2 Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Araçları tarafından vuruldu.

Dün gece Ermenistan kuvvetleri dağlık bölgede sızma harekatı yaparak Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri’nin mevzi ve ikmal yolları arasındaki bölgeye önce mayın döşemeye çalıştı. Ardından da taciz ateşleri başladı. Azerbaycan askerleri arasında kayıpların olduğu ve askeri altyapıya hasar verildiği Ermeni kaynakları tarafından açıklandı.

Sızmayı tespit eden Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri bölgeye asker kaydırarak karşılık verdi. Ermenistan’ın yoğun havan atışları sonrasında Azerbaycan atış noktalarını belirleyerek karşı atışta bulundu.

S-300 bataryaları vuruldu

Dana sonra bölgeye gönderilen TB2 Bayraktar tipi SİHA sistemi ile Ermenistan’a ait iki S-300 hava savunma bataryası vuruldu.

Azerbaycan ordusunun bu yönde konuşlandırılan birimlerince, Ermeni silahlı kuvvetlerinin atış noktalarını susturmak ve askeri çatışmanın genişlemesini önlemek için gerekli tedbirler alındığı ve Ermenistan ordusunun kayıplar verdiği ifade edildi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu