Haberler

Airbus Qatar’ın 2 A350-1000 siparişini iptal etti

Dün Ocak 2022 teslimat ve sipariş listesini açıklayan Airbus’ın mahkeme süreci devam eden Katar Havayolları-Qatar Airways’in imalatı tamamlanan ve teslim edilmeyen iki A350-1000 siparişini iptal ettiği ortaya çıktı.

Katar Havayolları, geçen yıl filosundaki bir A350’nin yeniden boyamaya gönderildiğinde gövdesinde hasar olduğunu tespit etmiş, bu durum Airbus tarafından “uçuş emniyeti için sorun değil” yaklaşamı ile reddedilmişti. 

Katar Havayolları, durumu Katar Sivil Havacılık Otoritesine aktarmış ve inceleme sonrasında çok sayıda A350 uçağı yere indirilmişti. Katar’ın tazminat istemini Airbus reddederken konu uluslararası tahkime taşınmıştı. Tahkim davası 600 milyon dolar ile açılmış ve her güne karşılık Katar Havayolları 3 milyon dolar ek tazminat talep etmişti.

 

50 adet A321 siparişini iptal etmişti

Airbus, geçtiğimiz ocak ayında bu gelişmeler üzerine Katar Havayolları’nın verdiği 50 adetlik tek koridorlu Airbus A321neo siparişini de iptal etmişti. Böylelikle listeye iki adet A350-1000 de eklenmiş oldu. Airbus’ın bu uçakları satması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu