Haberler

SHGM , Rusya için şirketlere yazı gönderdi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) , havacılık şirketlerine Rusya hakkında Avrupa Birliği (AB) tarafından alınan kararla ilgili bilgilendirme yazısı yolladı. SHGM Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek imzalı yazıda, bu uygulamalarla ilgili görüş ve önerilerin geçilmesini istedi.

İşte SHGM’nin yazısı

“Bilindiği üzere, Ukrayna’ya gerçekleştirdiği saldırı nedeniyle, Avrupa Birliği (AB) tarafından 23 Şubat 2022 tarihinden bu yana Rusya Federasyonu’na (RF) yönelik bir takım kısıtlayıcı tedbirler uygulanmaktadır. Havacılık sektörü ile ilgili olarak:

Rus hava taşımacıları tarafından işletilen havayolu taşıyıcılarının (“code-sharing” ve “blocked-space” taşıyıcıları dahil), Rusya’da tescilli havayolu taşıyıcılarının ve Rusya’da tescilli olmasa bile herhangi bir Rus gerçek veya tüzel kişinin sahip olduğu veya “charter” sefer düzenlediği havayolu taşıyıcılarının AB sınırları içinde iniş-kalkış yapması ve AB hava sahasını kullanması (insani nedenlerle gerekli istisnalar dışında) yasaklanmıştır.

Rusya’da bulunan gerçek ve tüzel kişiler ile kuruluş ve oluşumlara veya herhangi bir şekilde Rusya’da kullanılmak amacıyla, söz konusu ürün AB’de kullanılsın kullanılmasın, havacılık ve uzay endüstrisiyle bağlantılı doğrudan veya dolaylı ürün ve teknoloji satışı, transferi, arzı ve ihracatı yasaklanmıştır.

Bu kapsamda, söz konusu kısıtlayıcı tedbirlerin olası etkilerinin değerlendirilerek görüş ve önerilerinizin 14 Mart 2022 saat 12:00’ye kadar [email protected]’ye iletilmesini arz/rica ederim”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu