GösteriHaberler

SHG Airshow 2021 canlı yayınlanacak

SHG Airshow 2021 / Sivrihisar Hava Gösterileri , salgın hastalık sebebiyle bu yıl da “seyircisiz”olarak TV ve Sosyal Medya kanallarında, 12 Eylül 2021 Pazar günü SAAT 13.00 de başlamak üzere “canlı yayınlanacak”.

Sivrihisar Havacılık Merkezi (Eskişehir) , Necati Artan Tesisleri’nde, 12 Eylül 2021 tarihinde düzenlenecek SHG Airshow 2021 / Sivrihisar Hava Gösterileri, geçen sene tüm dünyaya naklen yapılan CANLI YAYIN ile 4,5 milyondan fazla seyirciye ulaşmıştı. Bu sene bu rakamın ikiye katlanması bekleniyor.

TÜRK YILDIZLARI GÖSTERİ YAPACAK

SHG Airshow 2021 / Sivrihisar Hava Gösterileri’nin en büyük misafiri Şanlı Hava Kuvvetlerimizin Hava Gösteri Ekibi TÜRK YILDIZLARI.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Paraşüt Takımı ile Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı’na bağlı Paraşüt Ekibi de heyecan verici paraşüt atlayışları ile ilk defa organizasyonda yer alıyorlar.

Fotoğraf: Onur KURÇ/Tayfun YAŞAR

ÇELİK KANATLAR

Jandarma Genel Komutanlığı Havacılık Başkanlığı, “Jandarma Çelik Kanatlar Uçuş Gösteri Ekibi” ve Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı’na bağlı helikopter gösteri ekipleri, geçen sene olduğu gibi bu sene de nefes kesen gösterileriyle SHG Airshow 2021 / Sivrihisar Hava Gösterileri’nde yer alıyorlar.

TUSAŞ HÜRKUŞ’U GETİRİYOR

Üç yıl aradan sonra, TUSAŞ’ın geliştirdiği eğitim uçağı HÜRKUŞ, yine Sivrihisar Hava Gösterileri’nde özlenen yerini alıyor.

Türkiye’nin “Uçan Müzesi” ,  M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi’nin envanterinde olan bütün “TARİHİ” hava taşıtları Sivrihisar Hava Gösterileri’ne katılıyor. Ülkemizin uçar durumdaki en “yaşlı” tayyaresi DC-3 “Turkish Delight” , II. Dünya Savaşının efsane avcı uçağı P-51D Mustang “Ferocious Frankie”, T-6 G Texan “Happy Hour” , “Antonov An-2 ve Boeing Stearman A-75 uçaklarına, bu sene İLK defa gökyüzü sevdalıları ile buluşacak olan; The English Patient” (İngiliz Hasta) filminde rol alan “Tiger Moth” ve Vietnam Gazisi UH-1H helikopteri de ilave oluyor.

Dünyaca ünlü yabancı pilotların yapacağı birbirinden heyecanlı ve adrenalin dolu uçuşlar ile, Türk Hava Kurumu’nun planör, motorlu yelken kanat ve model uçak gösterileri de Sivrihisar Hava Gösterileri 2021’de yer alacak.

Milli Akrobasi Pilotumuz Ali İsmet Öztürk ‘ün efsane akrobasi gösterisi canlı yayın ile Sivrihisar Hava Gösterileri 2021’e yine damga vuruyor. Öztürk, gösteriler sırasında profesyonel akrobasi pilotluğu için de jübilesini yapacak.

Bunlara ilave olarak; organizasyonda yer alan gösteri pilotları ve havacılık tarihimizde yerini almış seçkin pilotlarımızla canlı yayında röportajlar yapılacak. Sivrihisar Hava Gösterileri’nin resmi web sayfası “www.shgairshows.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu