Tatbikat

Japon ShinMaywa US-2 ortak tatbikata katıldı

Necdet GÜRSOY

ABD Pasifik Hava Kuvvetleri öncülüğünde düzenlenen Cope North 2022 İnsani Yardım ve Afet Yardımı Tatbikatına katılan Japon ShinMaywa US-2 deniz uçağı mürettebatı ABD Hava Kuvvetleri paraşütle kurtarma birlikleriyle ortak çalışma gerçekleştirdi.

Hint-Pasifik bölgesinde her yıl düzenlenen saha eğitim tatbikatı bu yıl 2-18 Şubat tarihleri arasında düzenlenirken, tatbikat kapsamında Guam ve Mikronezya’daki diğer adalara uçak ve personel konuşlandırıldı.

ABD Hava Kuvvetleri, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri (Koku-Jieitai) arasında birlikte çalışabilirliği geliştirmek için hava kuvvetlerinin büyük kuvvet istihdamı ve insani yardım ve afet yardımı eğitimine odaklanıldı.

İnsani yardım ve muharebe ortamlarında personelin kurtarılması ve tıbbi tedavisi ile görevli ABD Hava Kuvvetleri 33. Kurtarma Filosuna ait HH-60G Pave Hawks helikopterleri ve paraşütle kurtarma ekibi, Japon 71. Hava Kurtarma Filosuna ait amfibi ShinMaywa US-2 mürettebatıyla ortak çalışma gerçekleştirdi.

ABD’li paraşütle kurtarma ekibi aynı zamanda NASA görevlerini desteklemek için ve suya inişlerden sonra astronotları kurtarmak için de kullanılıyor.

Pist bağımsızlığına sahip olan ve yerleşik bir pist gerektirmeyen ShinMaywa US-2, pilotun herhangi bir su kütlesi üzerinde uçağı hemen hemen her yere indirmesine izin veriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu