Haberler

Rusya yaptırıma yaptırımla karşılık verecek

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında önce Avrupa Birliği, ardından da ABD’den ciddi yaptırımların uygulamaları başlatılıyor. Bu yaptırımlara karşı Rusya da geri adım atmayarak ‘Yaptırıma yaptırımla karşılık’ politikası uygulayacak.

Rusya Federasyon Konseyi’nin başkanı Valentina Matviyenko, Moskova’nın Batı yaptırımlarına vereceği yanıtla ilgili “Misilleme yaptırımlar hazırlandı. Batı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımlarının tam karşılığı olmayacaklar ancak Batı’nın zayıf noktalarının oldukça farkındayız. Rusya’ya yaptırım uygulayan ülkelere yaptırım uygulanacak” diye konuştu.

Yaptırım listesi

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nin Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen toplantının sona ermesinin ardından Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, alınan yaptırım kararlarını açıkladı. Rus askerleri de yaptırım listesine alındı.

Von der Leyen yaptığı açıklamada, yaptırımların finans sektörü, enerji, ulaşım ve Rus ileri gelenleri için vize gibi alanları hedef alacağını duyurdu.

Biden: Ağır sonuçlar doğuracak

ABD Başkanı Joe Biden dün, “Rus ekonomisine hem derhal hem de zaman içinde ağır sonuçlar doğuracak” diyerek yeni yaptırım paketini açıklamıştı. Biden, Rusya’nın aralarında Sberbank da bulunan dört büyük bankasına yaptırım uygulama kararı aldıklarını bildirmişti. Biden, bu bankaların ABD’de 1 trilyon dolardan fazla varlıkları olduğunu ifade etmişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu