Haberler

Rusya Türkiye uçuşları için NOTAM’ı yayınladı

Artan koronavirüs vakaları nedeniyle Rusya aldığı karar ile Türkiye’ye yapılacak uçuşlara kısıtlama getirdi. Konuyla ilgili NOTAM Havacıları Bildiri (Notice to Airman) yayınlandı. 

15 Nisan – 1 Haziran arasında geçerli olacak uygulamada, Rusya Federal Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya), havayolu şirketlerini Türkiye uçuşlarının kısıtlandığı, Tanzanya uçuşlarının ise tamamen askıya alındığı konusunda resmen bilgilendirdi.

NOTAM’a göre “Koronavirüsle Mücadele Merkezi’nin 15 Nisan 2021 saat 00.00’dan 1 Haziran 2021 saat 23.59’a kadar Rusya Federasyonu ile Tanzanya arasındaki tarifeli ve tarifesiz uçuşların askıya alınması, ayrıca Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki tarifeli ve tarifeli uçuşlara geçici kısıtlama getirilmesi kararı uyarınca, aşağıdaki bilgilerin tarafımıza ulaştırmasını rica ederim: Türkiye ve Tanzanya’daki noktalardan Rusya Federasyonu’ndaki noktalara satışı yapılan biletlere göre dönüşü planlanan yolcu sayısı ve yolculara yapılan uçak bileti iadesi sayısı” ifadelerine yer verildi.

AKKUYU VE ÖZEL PROJELER İÇİN YAPILAN UÇUŞLAR HARİÇ

Hazırlanan NOTAM’da Akkuyu Nükleer Santrali ve özel projeler için yapılacak uçuşlara ise istisna getirildi. Bu bilginin NOTAM’da olması da dikkat çekti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, dün akşam Koronavirüsle Mücadele Merkezi’nin Türkiye ile havayolu ulaşımının 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurmuştu.

Golikova, Rusya vatandaşlarının sağlığını korumanın bir öncelik olduğunu vurgulayarak, tur operatörlerine Türkiye tur satışlarına ara vermelerinin önerildiğini de ifade etmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu