Haberler

Ruslar 1 Ağustos’tan itibaren geliyor

Rusya’nın Türkiye için özel uçuş izni vermesinin ardından havayolu şirketleri hazırlıklarına başladı. Uçuşlar 1 Ağustos’tanr itibaren başlıyor. Aeroflot İstanbul, Pobeda İstanbul (haftada 5 sefer) ve 109 Ağustos’tan itibaren Antalya (haftada 9 sefer), Gazipaşa (haftada 7 sefer), Azur Air 10 Ağustos’tan itibaren Moskova, St. Petersburg ve Rostov-na-Donu’dan Antalya, Bodrum ve Dalaman’a uçacak. 

İZNİ AÇIKLAMIŞTI

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, “1 Ağustos’tan itibaren Rusya Federasyonu karşılıklı olarak İngiltere ile uçuşları başlatıyor. İngiltere’nin başkenti Londra ile. Türkiye ile ilgili tek seferde iki karar alındı. 1 Ağustos’tan itibaren Ankara ve İstanbul’la, 10 Ağustos’tan itibaren Antalya, Bodrum ve Dalaman gibi tatil yerleri ile uçuşlar başlatılacak” ifadelerini kullanmıştı.

Golikova, “Uçuşların yeniden başlatılmasının vaka sayısında bir artışa yol açmaması için uçakların iniş yapacağı tüm ülkelerdeki, Rusya’nın kentlerindeki salgınla ilgili durumu dikkatli bir şekilde takip edeceğiz” dedi.

72 SAAT ÖNCESİNDE TEST

Başbakan ayrıca Rusya’ya gelecek yabancı vatandaşlarının, koronavirüs taşımadıklarını göstermek amacıyla uçuştan 72 saat önce test yaptırmış olmaları gerektiğini ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu