Haberler

Popova: Koronavirüs akciğer dokusuna nüfuz etme yeteneğini kaybetti

Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova, COVID-19 virüsünün akciğer dokusuna nüfuz etme yeteneğini kaybettiğini söyledi.

Omicron varyantına sahip koronavirüsün üst solunum yollarının organlarını etkilediğini ve hastalığın şiddetli seyrine neden olmadığını gözlemlediklerini belirten Popova, “Ancak gelecekte bu yeteneği geri kazanmayacağı da söylenemez” diye ekledi.

gazetemru.com’da yer alan habere göre; Popova, farklı ülkelerden bilim adamlarıyla birlikte Rus uzmanların da virüsün sürekli değiştiğini söylediğine işaret ederken, her virüs gibi COVID-19 virüsünün de insan vücudu olmadan yaşayamayacağının altını çizdi.

Omicron’un akciğerleri etkileme yeteneğini tekrar kazanamayacağına dair bir garantiyi kimse veremez. Esas olarak üst solunum yolu organlarını etkilediği, çocuklarda da bronşite neden olduğu görülüyor” diyen Rospotrebnadzor Başkanı, Omicron’un daha önce Delta varyantında gözlemlenen şiddetli akış biçimlerine neden olmadığını, aynı zamanda bu varyantın daha yeni olması nedeniyle ne gibi komplikasyonların olacağının henüz bilinmediğini de sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu