Havacılık IT

Yapay zekada fikri olan girişimcilere HAVELSAN’dan 450 bin TL hibe

Türkiye’deki teknolojik girişimciliğe destek veren HAVELSAN, geleneksel “AI JET BİGG” programını başlattı. Alınan yeni dönem iş başvurularında İş fikri olan girişimcilerin 450 bin TL hibe desteği kazanma sunuluyor. Projeye katılım için son başvuru tarihi 26 Nisan 2023.

Nasıl başvurulur

Bireysel Genç Girişim (BİGG) programı, TÜBİTAK’ın bireysel girişimcilere teknogirişim sermayesi desteği verdiği bir destek programı.

Bu programın amacı, girişimcilerin, teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri. Çalışmaların fikir aşamasından pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi, böylece nitelikli girişimciliğin özendirilmesi ve uluslararası rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulması amaçlanıyor.

Farklı temalara destek

JET Hızlandırma Programları HAVELSAN Yıldız Açık İnovasyon Merkezince her dönem farklı temalarda yürütülen girişimci hızlandırma programlarıdır. AI JET BİGG ise TÜBİTAK BİGG Uygulayıcı Kuruluşu olarak HAVELSAN tarafından yapay zeka girişimcilerini desteklemeye yönelik olarak yürütülen program.

AI JET BİGG Programına başvuran girişimcilerin iş fikirleri değerlendirilir, seçilen girişimcilere eğitim ve mentorluklerle iş fikrinin teknik ve ticari açıdan doğrulanması, iş planı hazırlanması ve prototip geliştirilmesi faaliyetleri desteklenir.

Başta savunma ve bilişim

AI JET BİGG ile Bireysel Genç Girişim programı çerçevesinde TUSAŞ ve SSTEK iş birliklerinin katkısıyla girişimleri, başta savunma sanayii ve bilişim sektörlerinde tutundurmayı hedefleniyor.

Programa ön başvuru tarihi itibariyle üniversitelerin;

Kimler başvurabilir

Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programına kayıtlı öğrencileri,

Herhangi bir ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programından mezun kişiler,

aşağıda belirtilen şartları taşımaları halinde başvuru yapabilirler.

Daha önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği ya da TÜBİTAK 1512 Programı 2. Aşaması kapsamında destek almamış olması,

Ön başvuru tarihi itibariyle herhangi bir işletmenin ortaklık yapısında yer alınmaması,

HAVELSAN ve TUSAŞ ile herhangi bir iş akdi içerisinde bulunulmaması.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu