FinansHaberler

Onur Air’in kulağı SHGM’de

Onur Havayolları, işletme ruhsatlarının tekrar uzatılması için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvurdu. 31 Aralık’ta ilk uzatma tarihinin biterken Onur Air, ikinci uzatma ile ortaklık görüşmelerini tamamlamak istiyor. Şirket iki yılı aşkın süredir binlerce personeline maaş vermiyor.

Önce Suudi Arabistan’ın sona erdirdiği hac-umre operasyonu, ardından başlayan salgın ile Onur Air uçuşlarını önemli ölçüde durdurmak zorunda kalmıştı. Salgında sadece yolcu uçağı ile kargo taşıyabilen şirket, iki yılı aşkın süredir personeline maaş veremedi.

Filosundaki kiralık uçaklarının bakımları yapıldıktan sonra kiralama şirketlerine iade eden Onur Air’in bazı uçaklarının motorlarının söküldüğü görülürken şirket bir süredir yabancı ortaklık için görüşmelerini sürdürüyor.

Personelin alacakları için yaptığı başvurularda sürekli bu görüşmeleri ortaya koyan Onur Air yönetimi ise henüz hisse satışı konusunda da bir ilerleme kaydedemedi.

Londra üzerinden İranlı yatırımcı iddiası

Yeni ortaya atılan iddia ise İranlı yatırımcının Londra üzerinden Onur Air’e ortak olacağı. Bu konuda görüşmelerin devam etmesi nedeniyle şirket geçtiğimiz günlerde SHGM’ye başvurarak uzatılan işletme ruhsatı için ek 3 aylık süre almaya çalışıyor.

Bu konuda SHGM’nin nasıl bir adım atacağı ise merakla bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu