Haberler

Onur Air çalışanları Bagana ile görüştü

Salgın ile birlikte uçuşlarını durduran Onur Havayolları çalışanları 19 aydır maaş alamıyor. Bir grup çalışan, dün İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki Onur Havayolları genel merkezinde şirketin patronu Cankut Bagana ve Genel Müdür Teoman Tosun ile bir araya geldi.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Onur Air şirket çalışanları, Bagana ile görüşmelerini anlattı. Cankat Bagana’nın kendilerine Onur Air’ın satılması konusunda sürecin devam ettiği, satışın gerçekleşip paranın hesaba yatması durumunda çalışanların alacaklarının ödeneceğini söylediği belirtildi:

“Mali konularda şirketin satışı ile ilgili görüşmeler devam ediyormuş. Satışla ilgili şu an yol katedilmiş. Bu satışın gerçekleşmesi halinde bizim alacaklarımızın ki, ön şart olarak bunun öne sürüldüğünden bahsetti. Önce personel maaşları artı kıdem tazminatı ödenmek kaydıyla birinci madde olarak ben bunu söylüyorum dedi. Satışın gerçekleşmesi ile beraber bu haklarınızı alacaksınız dedi. Kendisinin mali olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, aynı şirketimiz gibi maddi konuların bu satışa bağlı olduğundan bahsetti. Kendisi bizden 15 gün ile maksimum 1 ay süre rica ettiler. Gelinen noktada öngörümüzle bu işin menfi ya da müspet olarak neticeleneceğini ifade ettiler. Cankut Bey, ‘Yanlış bir bilgi vermemek adına, ben bile hesapta, kasada paranın yattığını görmeden herhangi bir şey söyleyemem. Çünkü mahcup olmak istemem’ dedi.

Şirketin satılamaması durumunda ne olacağı ile ilgili soruya karşılık Cankut Bagana’nın cevabı ‘düşünmek bile istemiyorum’ oldu. Buradan bir tümevarım yapacak olursak, eğer bu satış işlemi gerçekleşmezse bir ‘B’ seçeneği yok, maaşlar adına.

‘BU İŞİ ÇÖZEYİM ALLAH ONDAN SONRA CANIMI ALSIN’

‘Allah benim canımı almadıkça ben bu işin sonunu bırakmayacağım. Bu işi çözeyim, Allah ondan sonra benim canımı alsın. Ben 72 yaşımda 120 milyon dolar koyarak bu şirketi geri aldım, satmıştım geri aldım ve 45 uçaklık bir filoya ulaştırdım. Şimdi de tekrardan 80 yaşımda o günlere geri dönmek için tüm mücadelemi veriyorum. Lütfen benim ticari itibarıma güvenin’ dedi. Biz de bununla ilgili 15 ile 30 günlük süre aldık. Sizler adına Cankut Bey ve Teoman Bey ile görüşeceğiz. 20 aydır bekliyoruz. 15 gün ile bir ay daha beklenilmesi söylendi. “

TALPA Başkanı Hüseyin Murat Ersoy da Onur Air pilotları ile dayanışma içerisinde olduklarını söyledi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu