Haberler

MİT’ten Rus casus operasyonu: 6 Rus gözaltında

Antalya ve İstanbul’da eş zamanlı olarak Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) gerçekleştirdiği operasyonda “siyasi ve askeri casusluk” faaliyetlerinde bulunduğu iddiası ile 6 Rus göz altına alındı. Rus vatandaşları casusluk suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak.

MİT’in bir süredir takibe aldığı Rus vatandaşlarız için Antalya ve İstanbul’da adresler eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. TRTHaber.com sitesinin haberine göre yakalanan kişilerin yanlarında yüklü miktarda para ve susturucu takılmış tabancalarla çok sayıda mühimmat bulunduğu bilgisine de yer verildi.

Baykar’ı gözetleyen Rus ‘gazeteciler’

Rus vatandaşlarının Türkiye’ye ‘siyasi ve askeri casusluk’ amaçlı geldiği iddia edildi. MİT’in yakalanan şahısların irtibatta olduğu kişileri ve hedeflerini de mercek altına aldığı iddia edilen haberde geçtiğimiz aralık ayında da ürettiği İHA sistemleri ve yakaladığı ihracat başarısıyla dikkat çeken Baykar Savunma’nın tesislerini gözetlerken sırada ‘gazeteci’ görünümlü 2 Rus vatandaşı daha yakalanmıştı. İki Rus vatandaşı sonrasında sınırdaşı edildi.

Genellikle iki taraf da sessiz kalırdı…

İstanbul ve Antalya’da “siyasi ve askeri casusluk yapan” 6 Rus ajanın yakalanması, geçtiğimiz 29 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin’in Soçi’de gerçekleştirdiği “ikili” görüşmeden hemen sonra olması dikkat çekti.

Genellikle iki tarafın gerçekleştirdiği bu tür operasyonlar pek fazla kamuoyu ile paylaşılmazken bu operasyonun haberleştirilmesi de dikkat çekti.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu