FinansHaberler

Lufthansa salgında aldığı devlet yardımını geri ödemeye başladı

Alman Lufthansa Havayolları, devletten salgın sırasında aldığı yardımın ilk taksidini ödedi. Havayolu, toplam 1,5 milyar Euro’ya Alman devletine geri ödediğini açıkladı. Lufthansa, havacılık sektörünün derinden etkilendiği kriz sırasında Alman devletinin verdiği 2,5 milyar Euro’luk borç ile ayakta kalabilmişti.

Devletin Federal Ekonomik İstikrar Fonu (WSF) tarafından verilen borcun kalan 1 milyar Euro’luk bölümü ise yıl sonuna kadar Lufthansa tarafından geri ödenecek.

Sermaye artışı ile karşılandı

Lufthansa Grubu’nun CEO Carsten Spohr, borcun havayolu şirketinin sermaye artışı ile karşılandığını açıkladı. 

Spohr, verilen destek için teşekkür ederek “Lufthansa, tarihinin en zor zamanlarda vergi mükelleflerinin oluşturduğu finansal destek ile ayakta kaldı. Teşekkür ederiz” dedi.

Geleceğe daha iyimser baktıklarını belirten Spohr, “Bu ödeme, havayolunun kendini finansal olarak yeniden ayağa kaldırma girişiminde ilerleme kaydettiği anlamına geliyor. Koronavirüs krizinde Alman devleti Lufthansa’ya 5,7 milyar Euro’luk destek verdi. Bunun 2,5 milyar Euro’luk bölümünü kullandık. Ayrıca, 3 milyar Euro’luk devlet güvenceli kredisi vardı. Doğrudan bir yatırımın parçası olarak, WSF ayrıca Lufthansa hisselerinin yüzde 20’sini 300 milyon avroya güvence altına almıştı. Öz sermaye katılımı gibi sessiz katılımlar özsermaye olarak sayılır, bu da Lufthansa’nın bilançosu üzerindeki baskıyı hafifletir ve dış sermayeyi artırmayı kolaylaştırır” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu