Haberler

Levent Konukçu: THY’den başkan olarak ayrıldı, GMY olarak geri döndü

THY’de Yatırım Yönetimi Başkanı görevindeyken istifa eden Levent Konukçu, yeni yönetimle birlikte geri döndü. Konukçu, Yönetim Kurulu Başkanlığına atanan Ahmet Bolat’ın yerine Yatırım ve Teknoloji’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (GMY) oldu.

THY’de tüm uçak alım ve kiralamalarından sorumlu olan bu bölümü son 10 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Ahmet Bolat yönetiyordu. Bolat’ın ekibinde yer alan Levent Konukçu, uzun yıllardır uyumlu çalışması ile bir çok projeye imza atmıştı.

İddialara göre İlker Aycı döneminde yönetim ile sorun yaşayan Levent Konukçu iki yıl önce görevinden istifa etmişti. Konukçu, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi’ne (TUSAŞ) geçmişti. Burada Strateji ve İştirakler Başkanı olmuştu.

Aycı ayrıldı, GMY olarak döndü

Aycı’nın istifa ettirilmesi ile birlikte Ahmet Bolat eski ekibini toplayarak hızla atamalara başladı. Levent Konukçu’ya teklif götürüldü. Konukçu teklifi kabul etti. Yeni atama ile birlikte Bolat eski koltuğunu Konukçu’ya verdi. İcra Kurulu kararı ile Levent Konukçu Yatırım ve Teknoloji’den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Kerem Sarp da GMY oldu

İcra Kurulunun bir başka ataması da Türk Hava Yolları’nda Satış Başkanı olarak görev yapan Kerem Sarp’ın ataması oldu. Kerem Sarp, Genel Müdür Yardımcılığına atandı. 17 yıldır THY’de görev yapan Sarp, 2009-2014 arasında Venedik Müdürlüğü, ardından bölgesel satış başkanlığına atanmıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu