Haberler

Koronavirüsün etkileri 3-5 yıl sürecek

Geçtiğimiz mart ayından bu yana tüm dünyayı etkileyen koronavirüs için yeni bir tahmin ortaya atıldı. İkinci dalganın yayılmaya başlamasıyla özellikle seyahat endüstrisinin üzerinde koronavirüs etkisinin 3 ila 5 yıl sürmesi bekleniyor.

Euromonitor International’ın hazırlayıp 9 Kasım’da sanal ortamda düzenlenecek Londra WTM Fuarı’nda açıklayacağı “Koronavirüs Sonrası Seyahat Endüstrisi, Yenilikler ve Beklentiler” başlıklı raporda dünya turizminin Covid-19’dan kurtulmasının en az üç beş yıl süreceği belirtilerek, “Oyuncular planlarını 3-5 yıl sonrasına göre yapmalı” deniliyor.

Euromonitor’a göre, salgının bir yıl içinde kontrol altına alınması ve talebin 2021’de yeniden canlanmaya başlaması koşuluyla, havayollarının iyileşmesi en az dört yıl süreceği, konaklama, seyahat acenteliği, tur operatörlüğü ve diğer alanlarda daha da uzun sürmesi bekleniyor.

Seyahat araştırmacısı Caroline Bremner, ekonominin 2020’de yüzde 11 küçüleceği, 2021’de yüzde 5’lik potansiyel bir toparlanma olacağının tahmin edildiğini belirterek “Turizm gelirlerinin en iyi senaryoda 2020’de yüzde 49 düşmesi bekleniyor” diyor. (Turizm Gazetesi)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu