GüvenlikHaberler

Katar’ın hibe ettiği helikopterler Pakistan’da göreve başladı

Katar’ın bir süre önce envanterde çıkardığı Westland Commando 2A helikopterleri Pakistan’a hibe edilmişti. Bakım ve modifikasyon çalışmalarının ardından helikopterler Karaçi’deki Deniz Hava Üssü’nde operasyonlarına başladı.

Pakistan Donanması’nın yayınladığı fotoğrafta, 57, 50, 54 ve 56 numaralı helikopter uçarken görüntülendi. Bu helikopterler, denizaltı savaşı için özel ekipmanları ile Pakistan Donanması tarafından kullanılacak. Toplam 10 adet helikopterin bir bölümü yedek parça kullanım amaçlı ayrıldı.

Westland tarafından Amerikan Sikorsky S-61 Sea King’i lisans altında üretilerek Commando 2A adı verilmişti. Helikopterlerde General Electric imalatı T58’lerin İngiliz versiyonu olan Rolls-Royce Gnome motorları bulunuyor.

Katar ilk NH90’ı teslim aldı

Katar, Pakistan’a helikopter hibe ederken kara ve deniz kuvvetleri için İtalya’dan NH90 alıyor. Leonardo tesislerinde üretimi tamamlanan ilk NH90 teslim alındı. Katar, Kara Kuvvetleri için 16 adet NH90 TTH, Deniz Kuvvetleri için de 12 adet NH90 NFH tipi helikopter ile filosunu modernize ediyor. Teslimatlar 2025’e kadar tamamlanacak.

(Scramble.nl)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu