Kargo

Singapur Kargo ilk aşıları taşıdı

Singapur Hava Yolları Kargo, Boeing 747-400F kargo uçağı ile 21 Aralık akşamı Singapur’a ilk Pfizer-BioNTech Covid-19 aşılarının sevkiyatını yaptı. Bu aynı zamanda Asya’daki bir ülkeye teslim edilen ilk Pfizer-BioNTech aşı sevkiyatı oldu.

Aşılar, Belçika, Brüksel’den Singapur’a tarifeli bir kargo uçuşu olan SQ7979 seferi ile taşındı. Uçak Brüksel’den 20 Aralık 2020’de tarihinde kalktı ve 21 Aralık 2020’de yaklaşık 19:55 sularında Singapur’a ulaştı.

Brüksel’deki uçağa aşıların yüklenmesi için sevkiyata öncelik verildi ve aynı şekilde Singapur’da sevkiyat boşaltımı sırasında da aynı öncelik tanındı. Daha sonra depolama ve kara taşımacılığı için SATS’nin soğuk zincir tesisi Coolport’a taşındı.

Teslimat uçuşundan önce SIA, aynı kargo uçuş rotasında 19 Aralık 2020’de başarılı bir gönderi denemesi gerçekleştirdi. Deneme için kullanılan, soğuk kutular olarak da bilinen termal nakliyecilerin sorunsuz ve güvenli teslimatının sağlanmasının yanı sıra, her bir kutunun iç sıcaklığı aktif olarak uçtan uca takip edildi. Kuru buzun soğuk kutulardaki süblimleşme oranı da ölçüldü.

SIA Kargo Kıdemli Başkan Yardımcısı Sayın Bay Chin Yau Seng şunları söyledi: “Bu ilk Covid-19 aşı serisinin Singapur’a teslimi, Covid-19 ile mücadelede önemli bir mihenk taşıdır ve bizler, bunun bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyuz. Ayrıca, SIA’nın ve Singapur hava merkezinin çok önemli Covid-19 aşılarını uluslararası taşıma ve dağıtma işine hazır olduğunu gösterdi. “

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu