Savunma

Tayland, pilot eğitimi için T-6C Texan II’yi seçti

Tayland Kraliyet Hava Kuvvetleri, öğrenci pilotların eğitimi için Beechcraft T-6C Texan II Entegre Eğitim Sistemini satın alacak. ABD’li Textron Havacılık savunma birimiyle imzalanan sözleşme 12 adet Beechcraft T-6C Texan II uçağının yanısıra eğitim, yedek parça ve destek hizmetlerini kapsıyor.

Kamphaeng Saen hava üssünde, Tayland Kraliyet Hava Kuvvetleri uçuş eğitim okulundaki operasyonları desteklemek için kullanılacak uçaklar Textron Havacılığın Wichita, Kansas tesislerinde üretilecek.

Öğrenci pilotlara uçuş eğitimleri boyunca teknolojik bir avantaj sağlayacak olan Beechcraft T-6C Texan II Entegre Eğitim Sistemi, onları gelişmiş savaş uçaklarına başarılı bir geçiş için hazırlayacak.

Tayland’da T-6TH olarak adlandırılan 12 Beechcraft T-6C Texan II uçağının 2022 yılı sonu veya 2023 yılı başlarında Tayland Kraliyet Hava Kuvvetleri filosuna katılması bekleniyor.

12 uçaktan ilk ikisini ferry uçuşuyla Tayland’a götürmeyi planlayan Textron Havacılık, kalan 10 uçağı Kamphaeng Saen hava üssüne gemiyle nakletmeyi planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu