Haberler

THY 14 bin konut yapacak personele 2,5 milyon TL’den başlayan fiyatla satacak

Türk Hava Yolları, uzun süredir beklenen İstanbul Arnavutköy’deki konut projesine başlıyor. Toplam 14 bin konutun inşa edileceği bölgede, Emlak Konut GYO ile fiyatları 2,5 milyon TL’den başlayan fiyatlarla personele satılacak. Yüzde 20’si peşin alınacakk daireler için kalan 60 ay taksitle personelden tahsil edilecek.

Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, yaptığı sosyal medya paylaşımında THY’nin 2018’de aldığı 3,6 milyon metre karelik arsa için detayları paylaştı.

“Evler Emlak Konut tarafından yaptırılacak ve 2+1 daireler 80 m2 ile 3+1 daireler 110 m2 olacak. Fiyatların 2+1 lerin 2.5 – 3 milyon TL ve 3+1 lerin 3.5 – 4 milyon TL civarında olması planlanıyor. Ödemelerde aracı ya da finansman kurumu olmayacak; %20 si peşin kalanı 60 ay eşit taksitle olacak şekilde THY ve Emlak Konut tarafından finanse edilecek.

THY ve iştirak çalışanlarına 3 bin konut

THY ve iştirak çalışanlar için 3 bin konut ayrılacak ve bu konutlara tüm 75 bin THY ailesi üyeleri talipli olabilecek. Sadece başkan yrd ve üstü yöneticileri ile varsa birinci derece çalışan yakınları olamayacak.

Ayrıca bir diğer önemli koşul da, çalışanımızın kendi ya da eşinin evi olmaması. Amacımız ev ihtiyacı olan çalışanlarımızın IGA’ya yakın bir yerde Emlak Konut kalitesinde bir ev sahibi olmaları.

Bayram ikramiyesi müjdemizi önceden vermiş hatta geçen hafta sonu tüm 75 bin çalışanımızın hesaplarına yatırmıştık. Bu sefer ki müjdemiz ta 2018 den beri pandemi vs nedeniyle geciken projemizdi. Bayramdan hemen sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile temel atmayı planladığınız 14 bin konutluk projemizin tüm İstanbullulara ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu