Haberler

İlker Aycı ve eşi kargo uçağı ile dönüyor

Kazakistan’da yaşanan iç karışıklık sebebiyle mahsur kalan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türkiye’ye geliş yolunu buldu. İlker Aycı, eşi Tuğçe Saatman ile birlikte şu anda Türkiye’ye gelmek üzere bir uçağın içerisinde seyahat ediyor.

AirportHaber’in özel haberine göre; Kazakistan’da yaşanan iç karışıklık sebebiyle mahsur kalan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türkiye’ye geliş yolunu buldu. İlker Aycı, eşi Tuğçe Saatman ile birlikte şu anda Türkiye’ye gelmek üzere bir uçağın içerisinde seyahat ediyor.

Birkaç gündür Kazakistan’daki doğalgaz fiyatlarının artırılması ile birlikte başlayan protesto gösterileri şiddete dönüşmüş ve çok sayıda yabancı ülke vatandaşı ülkesine dönmeyi başarırken birçok kişi de Kazakistan’da kalmıştı. Havalimanlarında yaşanan saldırılar sebebiyle havayolu şirketleri sağlıklı uçuş yapamadıklarından dolayı çok sayıda Türk vatandaşı da Kazakistan’da mahsur kalmıştı.

Türkiye’den TAV Havalimanları Holding tarafından işletilen Almatı Havalimanı da bu bağlamda saldırıya uğramıştı. Edinilen bilgiye göre; THY başta olmak üzere ACT Havayolları’nın da uçak personeli mahsur kalmıştı.

Bu sabah saatlerinde THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve eşinin de mahsur kalanlar arasında olduğu öğrenilmişti. Gelen bir bilgiye göre THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve eşi Tuğçe Saatman ile birlikte THY’ye ait TK6023 sefer sayılı kargo uçağı ile Türkiye’ye geliyor. İlker Aycı’nın devlet makamlarının girişimi ile özel izinle Türkiye’ye geliş için kargo uçağına binmesine izin verildiği kaydedildi.

İlerleyen saatlerde THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın Türkiye’ye geleceği öğrenildi.

Türk Hava Yolları ekiplerinin ise Kazakistan’da halen mahsur kaldığı belirtildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu