İHA

MİUS boy gösterdi

Baykar tarafından geliştirilen Muharip İnsansız Hava Aracı (MIUS) görselinin parçaları ilk kez paylaşıldı. 20 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapacağı ziyaretle birlikte MİUS’un ana tasarımının animasyonunun kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Hava aracının dijital kamuflajı dikkat çekiyor. 

Jet motorlu MİUS, Türkiye’nin İHA çalışmalarını farklı bir boyuta taşıyacak. Uçakta Ukrayna yapısı MotorSich şirketi tarafından tasarlanıp üretilen AI-25 motoru kullanılacak. 

Halen tasarım çalışmalarının sonuna gelinen proje için Selçuk Bayraktar yaptığı açıklamada “Dünya’da beşinci nesil savaş uçakları geliştiriliyor, onlar insanlı savaş uçakları ve beşinci nesilden sonra ise insansız savaş uçaklarının göreve başlayacağı söyleniyor. Bizim de aslında konsept çalışmaları çok önceden başlamıştı ama AKINCI’yı yaptıktan sonra bir taraftan da geleceğin muharebe uçakları olacak insansız savaş uçağımızı çalışmaya başladık ve ilk prototipinin uçuşunu, 2023’ten önce yapmayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verilmişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu