İHA

MAM-L 16 kilometreden vurdu

mühimmatı olan MAM-L ile deniz üzerinde kurulan bir hedefe atış gerçekleştirildi. Normalde 8 kilometre olan Roketsan’ın tasarladığı MAM-L ile neredeyse iki kat daha uzun menzilden yapılan atış, mühimmat için önemli bir yetenek kazanımına dikkat çekiyor.

Serbest düşüşle hedefine doğru uçan MAM-L, 8 kilometre mesafede etkili. Bu menzil, çeşitli seyrüsefer sistemleri ile örneğin Küresel Konumlandırma Sistemi (GPS) sinyalleri izlenerek 15 kilometreye kadar çıkartılabiliyor.

Ancak testte bu atışan sadece lazer hedeflemesi ile yapılması da önemli bir noktaya işaret ediyor. TB2’ler bu özellikleri ile adaların arkasında koylara saklanan hücumbot veya farklı gemileri menzile girmeden rahatlıkla vurabileceğinin de mesajını veriyor.

MENZİL YÜKSEK İRTİFA İLE DAHA DA UZATILABİLİR

TB2’ler genellikle 25 bin feet irtifadan uçarken attıkları MAM-L’nin ANKA tarafından 30 bin feet, AKSUNGUR tarafından 40 bin feet veya AKINCI tarafından 45 bin feet irtifada atıldığı durumda mühimmatın menzilinin 16 kilometrenin de üzerine çıkabilmesi mümkün hale gelecek. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu