İHA

AKSUNGUR’un gözü ormanlarda

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen çift motorlu İHA sistemi AKSUNGUR,  Orman Genel Müdürlüğü adına gerçekleştirdiği uçuşlarında bir aylık sürede çok sayıda yangını başlangıç aşamasında tespit ederek kontrol merkezine görüntü aktardı.

Yangın söndürme operasyonuna havadan komuta kontrol desteği de veren AKSUNGUR, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde hizmete girmeden önce ilk saha tecrübesini Orman Genel Müdürlüğü adına kazanıyor.

1 Haziran’da Adana Havalimanı’ndan uçmaya başlayan AKSUNGUR, yüksek faydalı yük kapasitesi ile kesintisiz çok rollü istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevleri gerçekleştirme kapasitesi bulunan AKSUNGUR İHA, SATCOM faydalı yükü ile görüş hattı ötesi operasyon esnekliği sağlıyor.

Aksungur’dan 49 saatlik rekor uçuş

Yerli ve milli imkânlarla geliştirilen ve silahlı ve silahsız olarak gerçekleştirdiği uçuşlarda havada kalış rekoru kıran AKSUNGUR İHA, yangınla mücadelede Orman Genel Müdürlüğü’nün hizmetine girdi. ANKA platformundan yola çıkarak 18 ay gibi kısa sürede geliştirilen, yüksek faydalı yük kapasitesi ile kesintisiz çok rollü istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevleri gerçekleştirme kapasitesine sahip AKSUNGUR İHA, sahip olduğu SATCOM faydalı yükü ile görüş hattı ötesi operasyon esnekliği sağlıyor.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu