İHA

Aksungur KGK ile hedefini vurdu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından tasarlanan çift motorlu İHA Aksungur, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Kanat Güdümlü Kiti (KGK) atışı gerçekleştirdi. Ankara’da TUSAŞ tesislerinden kalkan Aksungur, Mk82 tipi bombaya takılmış KGK’yı Sinop açıklarında attı. Hedef tam isabetle vuruldu.

Atışın ardından Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, 30 kilometre menzilden gerçekleştirile atışla ilgili olarak “SİHA’larımız yeni mühimmat test atışlarıyla güçleniyor. AKSUNGUR SİHA, ilk kez attığı 340 kg ağırlığındaki KGK-SİHA-82 ile 30 km menzildeki hedefi başarıyla vurdu.” ifadelerinde bulundu.

 

TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE), SİHA platformları için Kanatlı Güdüm Kiti’nin özel bir konfigürasyonunu geliştirdi. KGK-SİHA-82 olarak isimlendirilen bu mühimmatla atış icra eden TUSAŞ’ın AKSUNGUR SİHA’sı; hedefini 30+ kilometre uzaklıktan, 2.5 metre hassasiyetle başarıyla vurdu.

Normalde sadece F-16 ve F-4 tipi savaş uçaklarımız tarafından kullanılabilen Mark 82 Genel Maksat Bombası ile teçhiz edilen KGK-SİHA-82, çok geniş çaptaki hedefleri imha edebiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu