Gösteri

STM’den iş ve staj imkanları Teknofest’te

Teknofest’te STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ., farklı ürünlerle sahneye çıkıyor.

İşte yeni ürünler:

Türkiye’nin İlk Milli Fırkateyni TCG İSTANBUL 

STM, teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan TEKNOFEST Ankara’da milli mühendislik gücüyle geliştirdiği teknolojilerini gençlerle buluşturacak.

Türkiye’nin ilk milli fırkateyni olan ve yakın zamanda seyir testleri için Mavi Vatan’a açılan MİLGEM’in 5. Gemisi TCG İSTANBUL’un yanı sıra Türkiye’nin küçük boyutlu ilk milli denizaltısı STM500 ve Denizde İkmal Tankerinin maketleri STM standında yerini alacak.

Terörle Mücadelenin Vurucu Gücü KARGU

Taktik mini iha üretiminde öncü çalışmalar yürüten STM, Türkiye’nin ilk mini vurucu İHA’sı KARGU, Türkiye’nin ilk sabit kanatlı mini vurucu İHA’sı ALPAGU ve milli gözcü İHA TOGAN’ı da sergileyecek.

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarında etkin rol üstlenerek, 50’den fazla insanın enkazdan sağ kurtulmasını sağlayan, milli teknoloji STM Duvar Arkası Radar (DAR) da Teknofest’te olacak.

Siber Kahramanlar Hünerlerini Sergileyecek

Türkiye’nin “Siber Vatan” mücadelesinde önemli görevleri bulunan STM, siber güvenlik alanına ilgi duyan gençlere interaktif ve eğlenceli bir deneyim sunacak. STM standında özel olarak oluşturulan siber güvenlik odasında gençler, hazırlanan zorlu sorular ve görevleri yerine getirerek, siber güvenlik dünyasına giriş yapacak.

Çocuklar Hayalindeki Gemi ve Dronu Çizecek

STM standında minikler hayallerindeki gemi, denizaltı, uçak ve İHA’ları kağıda dökerek yeteneklerini sergilerken keyif dolu vakit geçirecek. Buna ek olarak çocuklara, Türkiye’nin ilk döner kanatlı mini vurucu İHA’sı KARGU ve Türkiye’nin ilk milli korvet projesi MİLGEM’in 3 boyutlu maketleri verilerek becerileri doğrultusunda tamamlamaları istenecek.

Savunma Sanayiinde Staj ve Kariyer Fırsatları

Festivale katılanlar, STM standında yer alacak “Hafıza Oyunu” ile gemi ve droneları bulmaya çalışacak. STM, festivale katılamayacak olanlar için de İnstagram’da AR flitre ile bir yarışma düzenleyecek. “Dronu Yakala Yarışması” ile TEKNOFEST heyecanı dijitale taşınacak. STM standını ziyaret eden öğrenciler de STM’nin staj, aday mühendislik ve kariyer fırsatları hakkında bilgi alacak.

Güleryüz: Gençlerimizi Milli Teknolojilerle Buluşturacağız

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Türkiye’nin ve savunma sanayiinin kalbi başkent Ankara’da ilk kez TEKNOFEST heyecanının yaşanacağını belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. yılında ikinci kez TEKNOFEST heyecanı ile gençlerimizle buluşacağız. TEKNOFEST sayesinde geleceğin mühendisleri ve mucitleri, hem abilerinin ve ablalarının Türk savunma sanayiini hangi noktaya getirdiklerine şahit olacak, hem de teknoloji temelli yarışmalar ve etkinliklerle kendilerini keşfedecek, geliştirecek. Bizler de STM’nin milli mühendisliğini ve teknolojilerini gençlerimizle buluşturmak için yerimizi alacağız” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu