Haberler

Hifly’in A380’i İstanbul’da

Charter yani tarifesiz seferler yapan Portekisli Hifly Havayolları’nın iki katlı yolcu uçağı Airbus A380, ilk kez İstanbul Havalimanı’na indi. 

Portekiz’in Beja kentinden havalanan uçak İstanbul’da yakıt aldıktan ve ekip değiştirdikten sonra havalanarak Kuala Lumpur’a devam etti. Portekizli şirket İstanbul Havalimanı’na toplamda 3 uçuş yapacak.

DALAMAN’A İNMİŞTİ

Geçen yıl eylül ayında dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden İngiliz tur operatörü Thomas Cook’un iflasından sonra farklı ülkelerde kalan yolcuların dönmesi için Portekizli havayolundan A380 kiralanmıştı. 

İstanbul’a da inen özel boyamalı uçak, 25 Eylül 2019 tarihinde Dalaman Havalimanı’na inmişti. Ancak uçağın kalkışı sonrasında pist üzerine etraftan uçuşan yabancı maddeler nedeniyle Dalaman Havalimanı kısa süreliğine kapatılmıştı.

Uçağın sonrasında planan Antalya uçuşuna ise bu gelişme sonrasında izin verilmemişti.

Fotoğraf: Alp AKBOSTANCI

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. HiFly’ın elinde zaten bir adet a380 var. O da IST’a inen 380! Bu uçak da şu anda, her iki kattaki kabinlerindeki tüm koltukları sökülmüş, mutfak vs. donanımı kapatılmış olarak kargo taşımakta kullanılmakta. Bu uçak IST’a acaba nereden geldi? Eğer Portekiz’den havalandıysa yakıt ikmali ve ekip değişimi için IST’a inmesi gerekir miydi? Yakıt olarak, herhalde Kuala Lumpur’a uçabilirdi, ekip olarak da çift ekip gidebilirlerdi. Zaten IST-KUL arasında da herhalde çift ekip gitmişlerdir… IST yerine DXB’ye ya da DOH’a inmeleri daha mantıklı olmaz mıydı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu