HaberlerHavalimanları

HEAŞ’a yerli itfaiye

Volkan İtfaiye Araçları San. ve Tic. A.Ş. tarafından; Sabiha Gökçen Havalimanı işletmecisi, HEAŞ’ın (Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş.) Kurtarma ve Yangınla Mücadele Biriminde kullanılmak üzere üretilen 3 adet havalimanı itfaiye aracının teslimatı Volkan İtfaiye’nin İzmir Torbalı’da bulunan üretim tesisinde gerçekleşti.

Volkan marka Lynx üst yapılı 3 adet 6×6 havalimanı itfaiye aracının teslimat törenine; HEAŞ Genel Müdürü Hüseyin Sağlam, Grup Başkanı Ramazan Örkan, İşletme Müdürü Günay Bingöl, Kurtarma ve Yangınla Mücadele Şefi Abdülkadir Günay ile Volkan İtfaiye Araçları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim, Genel Müdürü Yaşar Tecim, Satış Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Göksel ve Satış Müdürü Şahin Karaduman katıldı. Teslimat töreninin ardından; araçlar, yeni görev yerleri olan Sabiha Gökçen Havalimanı’na doğru yola çıktı.

HEAŞ Genel Müdürü Hüseyin Sağlam, Sabiha Gökçen Havalimanı itfaiye araçlarını yerli bir marka ile değiştirdiklerini belirterek “Mevcut itfaiye aracı filosunu ülkemizin bu konuda kendini dünya pazarına kabul ettirmiş, yerli ve milli üretici firmalarından Volkan İtfaiye A.Ş’ den temin etmiş olmamız bizim için ayrı bir memnuniyet kaynağı olmuştur. Böylece, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanımızdaki mevcut filomuza 3 adet daha modern itfaiye aracı alarak, itfaiye araç sayımızı 13’ e çıkarmış bulunuyoruz. Tabii burada şunu ilave etmek isterim; Allah muhtaç eylemesin ama inşaallah bu araçlarımızı sadece havalimanımıza yeni sefer başlatan uçakları su takı ile karşılamalarda ve yine sadece tatbikatlarda kullanırız. Gerçek yangın olayları yaşamayız. Ama 7/24 böyle bir olayla karşılaşacak gibi hazır oluruz. Araçlarımızın havalimanımız için hayırlı olmasını temenni eder, tüm havacılık camiasına emniyetli ve bol kazançlı uçuşlar dilerim”

Volkan İmzalı 3 Adet Havalimanı İtfaiye Aracı HEAŞ’a Teslim Edildi

1974 yılından bu yana yangın pompaları ve itfaiye araçları konusunda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında sektörde güvenilir ve öncü bir üretici statüsünde olan Volkan İtfaiye marka kimliği ile dünyanın en büyük 4 itfaiye aracı üreticisi arasında yer almakta.

Volkan İtfaiye’den satın alınan ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda görev yapacak olan 6×6 şasili ve Lynx üst yapılı havalimanı itfaiye araçları havalimanında çıkabilecek olası yangınlara karşı hızlı ve etkili müdahale edebilecek tarzda tasarım ve teknik donanıma sahip.

Toprak saha ve arazi tipine uygun üretilen araçlar, yüksek motor gücü ile 6 itfaiye personeli taşıyabiliyor. Araçlar, 10.000 Lt su, 1.000 Lt köpük ve 250 Kg Kuru Kimyevi Toz(KKT) tankı bulunan araçlar dakikada 8.000 Lt. su-köpük işleme kapasitesine sahip.

Volkan İtfaiye A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim; bu ürünleri hizmete sunmanın haklı gururunu yaşadığını dile getirmektedir. 1974 yılından beri geliştirdikleri teknoloji ve edindikleri deneyim ile dünyanın sayılı firmaları arasında bulunmalarının tesadüf olmadığını, bitmek bilmeyen geliştirme arzusu ile hareket ettiklerini, 2015 yılında tescil ettirdikleri Volkan Ar-Ge Merkezi ile artık oyunu değiştirecek teknolojileri yakaladıklarını söylemektedir. Araçlarımızın uzun yıllar boyunca Sabiha Gökçen Havalimanı’nda başarılı görevleri yerine getirmesini umuyor, hayırlı kullanımlar diliyoruz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu