Havayolları

Virgin Atlantic iflas korumasına başvurdu

İngiltere merkezli havayolu şirketi Virgin Atlantic Grubu, iflas koruma için New York’ta mahkemeye başvuruda bulundu. Şirket, ABD merkezli operasyonunu devam ettirmek ve mallarına el konulmasını engellemek üzere ‘Chapter 15’ olarak adlandırılan iflas koruması için adım attı.

Geçtiğimiz mart ayından bu yana şirket İngiltere ve Avustralya’daki havayolu yatırımları için finansal açıdan zorlu günler geçiriyor. Borçlarının yeniden yapılandırılması için düğmeye basan şirket, müzakerelerle borçların ötelenmesi için eylül ayına kadar ek süre aldı. Şirketin kısa dönem borçları yaklaşık 1,5 milyar dolar seviyesinde. Ancak müzakerelerin olumsuz sonuçlanması halinde Virgin Atlantic’in kasasında yeterli nakit bu borcu çevirecek düzeyde değil.

3500 ÇALIŞAN İLE YOLLARINI ALIRIYOR

Yeniden yapılanmada filodan Boeing 747 uçakları çıkartılıyor. Ayrıca şirket 3 bin 500 çalışanı ile yollarını ayırılıyor. Bir çok uçuş noktasını da kapatma kararı alan Virgin’in ayakta kalıp kalamayacağı ise soru işareti.

Geçtiğimiz aylarda grubun sahibi olan Sir Richard Branson Virgin Galactic şirketindeki hisselerini satarak havayoluna destek vermişti. Ancak 220 milyon dolarlık satış Virgin Atlantic için yeterli olmadı. Grup yaklaşık 180 milyon dolarlık ek krediyi ABD’den temin etmişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu