Havayolları

Uçuşlar tekrar Eylül’de mi başlayacak?

Son günlerde özellikle Avrupalı havayolu şirketlerinden arka arkaya açıklama geliyor. Örneğin Lufthansa, yazın uçmayacak şekilde planlarını yaptı. Ryanair ise yolcular arasında sosyal mesafe bırakılarak gerçekleştirilen uçuşlara karşı çıkıyor. Çünkü yüzde 35 düşecek doluluk ile para kazanamayacağına dikkat çekiyor.

Swiss ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 1 Eylül 2020 tarihine kadar bileti satışını durdurdu. Bir haber de Fransa’dan geldi. Paris’in ikinci havalimanı Orly’nin sonbahardan önce açılamayacağı konuşuluyor.

Bu gelişmeler sonrasında haziran sonu-temmuz başı gibi tekrar uçulmaya başlanacağı yaklaşımı giderek ‘rötar’ yapıyor. Sektör şimdiden yazın kaybedildiğini, uçuşların eylül ve sonrasında başlayabileceğini söylemeye başlıyor.

EN KÖTÜ AVRUPA

Gelişmeler doğrultusunda en ağır ekonomik kriz, Avrupalı havayollarını vurmuş durumda. Lufthansa saatte 1 milyon Euro kaybediyor.  Air France-KLM İcra Kurulu Başkanı Ben Smith, trafiğin önceki seviyelere dönmesinin en azından iki yıl alacağını söylüyor.

Tolga Özbek

25 yıllık profesyonel havacılık gazetecisi... Ticari Pilot ve Çok Motor Lisansına sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu