Haberler

Kanada’dan yardımı Bangladeş Havayolları taşıdı

Kanada’da yaşayan Türkler tarafından toplanan ve Toronto Elçiliğimiz tarafından Türkiye’ye gönderilmesi sağlanan yardım, Biman Bangladeş Havayolları’nın Boeing 787 tipi uçağı ile getirildi. Bu uçuş, ücretsiz olarak Temsil ve Gözetim şirketi Fly Services’in çalışmasıyla yapıldı.

Toronto’dan havalanan uçak, yakıt ikmali gerçekleştirmek üzere inişte Türkiye’de İstanbul Havalimanı’nı kullanıyor. Bu uçuş öncesinde hem Kanada hem de Türkiye’nin girişimleri ile toplanan yardım Biman Bangladeş Havayolları’na yüklendi.

Yardım malzemesi olarak Kanada’dan Türkiye’ye ilaç, medikal ve battaniye gönderildi.

Gökhan Sarıgöl, Fly Service Yönetim Kurulu Başkanı

“Olmayacak bir işi konsolosluğumuzla yaptık”

Fly Service olarak desteğe her zaman devam ettiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sarıgöl, “Bizim Kanada’da bir şirketimiz var.

Büyükelçiliğimiz ve konsolosumuz ile kısa sürede organizasyonu yaptık. Toplanan yardımı Türkiye’ye teknik iniş gerçekleştiren Biman Bangladeş Havayolları ile gönderdik.

amamen ücretsiz olarak yapılan bu operasyon ile malzemeler İstanbul Havalimanı’na indi. Buradan da deprem bölgesine gönderilecek” dedi.

Gökhan Sarıgöl yardımların süreceğini belirterek, “İlk günden itibaren Fly Service olarak AFAD’a 500 bin TL yardımda bulunduk. Tüm yardım uçuşlarına da ücretsiz destek veriyoruz. Çalışmaların devam edecek” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu