Savunma

G.Kore İngiliz ambargosu nedeniyle Arjantin’e FA-50 satamadı

Güney Kore, İngiliz ambargosu nedeniyle eğitim/taarruz uçağı için açılan ihaleden çekilmek zorunda kaldı. İzin alamayan Güney Koreli imalatçı KAI, durumu bir yazı ile Arjantin’in Güney Kore Büyükelçiliğine bildirdi. FA-50, ihalenin en önemli adaylarından biriydi.

İngiltere ve Arjantin, 1982’deki Falkland Savaşı ile karşı karşıya gelmişti. Arjantin’in işgal ettiği Falkland Adalarını geri alan İngiltere, savşa sonrasında silah ambargosu uygulamaya başlamıştı.

İhalede son aşamaya kadar gelen FA-50 uçağıyla ilgili izinler için Güney Kore İngiltere’ye başvurdu. Uçakta kullanılan 6 ana kompenant için İngiltere’den gelen olumsuz cevap üzerine KAI yetkilileri Arjantin’in Güney Kore Büyükelçiliğine bir mektup gönderdi.

28 Ekim tarihli mektup ile FA-50 konusunda ihracat konusunda sorunların çözülemediği belirtilerek Arjantin’den özür dilendi.

T-50 eğitim uçağından geliştirilen FA-50 çift görevli kullanılabiliyor. KAI uçağı Lockheed Martin desteği ile geliştirmişti.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. mmu hürjet hürkuş satamayacağız arjantin e o zaman bizde. ingiliz fırlatma koltuğunun yerlisini yapmalıyız. yapan çok az.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu